In asteptarea cerului senin !

Colegul nostru de astroclub  Sergiu Alexandru Ancateu  a achizitionat zilele acestea o luneta ''Skywatcher'' cu parametrii D = 102mm F = 500mm.



Luneta este dotata cu o montura ecuatoriala Skywatcher NEQ3.
Iata-l aici,zambind fericit ,alaturi de noua sa luneta.


Sergiu este in asteptarea febrila a cerului senin pentru a testa noul sau instrument achizitionat de pe forumul ''astronomy.ro'' ,cea mai mare comunitate virtuala a astronomilor amatori romani.

http://astronomy.ro/forum/




Observatiile numeroase si interesante pe care Armand Popa le-a efectuat in ultimii doi ani demonstreaza ca o asemenea luneta este un instrument foarte capabil ,versatil si performant.

https://armandpopa.blogspot.com/2019/11/observatii-noiembrie-tranzitul-lui.html

https://armandpopa.blogspot.com/2019/10/observatii-20-26-octombrie.html

Sa-i uram succes lui Sergiu ,cer senin si sa aiba parte de observatii astronomice cat mai multe ,mai interesante si mai frumoase prin noua sa luneta !

Actualizare :

In ciuda vremii potrivnice,Sergiu a reusit sa testeze noua sa luneta de care este multumit si cu care a facut trei observatii , pana in 10 Decembrie a.c. .
Montura noului telescop  este ''de vis'' datorita bunei rigiditati ,a reglajelor fine si a stabilitatii care permite utilizarea telefonului la efectuarea de fotografii.
Vedem mai jos cateva dintre obiectele pe care le-a observat Sergiu la testarea lunetei Skywatcher 102mm.

Messier 45 /Pleiadele ,fotografie afocala cu luneta ''Skywatcher 102mm de Sergiu Ancateu



Sirius ,luneta D=102mm,foto afocal ,Sergiu Ancateu



Luna...''batrana doamna , ca sa nu se supere '' ,foto afocal ,luneta Skywatcher 102mm,Sergiu Ancateu

In incheierea mesajului , colegul nostru spune :  ''... sper sa ne vedem in curand la observatii,cand ne va permite vremea''.
Intrutotul de acord,Doamne ajuta !                                                                                                mpt


Adaugă un comentariu

Mai nouă Mai veche